Focaccia vitello tonnato
0-20 minuten
Oven
2 personen
Lunch
Varken
Italiaans
Zomer

Ingrediënten

  • 150 g varkens- of kalfsfricandeau, iets dikker gesneden
  • 350 g focaccia afbakbroodjes
  • 200 g tonijn in olie
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 el mayonaise (60 g)
  • 2 el crème fraîche
  • 1 limoen, rasp
  • 50 g rucola
  • 2 el kappertjes
  • 2 el olijfolie met citroenaroma
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bak de focaccia af volgens de beschrijving op de verpakking. Laat het brood afkoelen en snijd het over de lengte en in de breedte doormidden zodat je 4 stukken krijgt.
  2. Giet de olie van de tonijn af en meng het met de ansjovisfilets, mayonaise en crème fraîche met de staafmixer tot een mooie crème. Breng het geheel op smaak met de rasp van een limoen, peper en zout.
  3. Breng de rucola op smaak met olijfolie en peper en zout. Besmeer de focaccia met een deel van de tonijnmayonaise en leg daar de rucola-salade op.
  4. Leg daarop royaal de fricandeau, bestrooi het met peper en zout en schep de tonijnmayonaise eroverheen.
  5. Verdeel tot slot de ringetjes lente-ui, kappertjes en cherrytomaatjes eroverheen.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 518 KCAL (2169 KJ). VET: 24,6 G (WAARVAN 18,0 G ONVERZADIGD). EIWIT: 27,6 G. KOOLHYDRATEN: 44,6 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!