Foe Yong Kai
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Chinees
Lente

Ingrediënten

– 100 g kipfilet
– 6 eieren
– 1 ui, fijn gesneden
– 1 teentje knoflook, fijn gesneden
– 50 g champignons, in plakjes
– 50 g wortelen, fijn gesneden
– 1 paprika, fijn gesneden
– 2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
– Halve prei, fijn gesneden
– 2 theelepels suiker
– 3 eetlepels olie
– Peper en zout

ZOETZURE SAUS
– 500 ml water
– 100 ml witte azijn
– 180 g suiker
– 60 g tomatenpuree
– 2 eetlepels gembersaus
– 2 eetlepels tomatenketchup
– 1 eetlepel maizena + 2 eetlepels water
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de wortel, paprika, bleekselderij en prei in reepjes fijn. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Klop de eieren los en meng met suiker, peper en zout. Meng de ui, knoflook, champignons, groente, kip en het eimengsel goed door elkaar (Foe Yong Kai).
  2. Breng in een pan 500 ml water, 100 ml witte azijn en 180 gram suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Meng de gembersaus, tomatenpuree en tomatenketchup er doorheen. Breng opnieuw aan de kook en meng er al roerend het maizenapapje door tot de saus licht gebonden is. Breng het op smaak met zout en peper en houd warm op laag vuur.
  3. Verhit de olie in een brede koekenpan en voeg de Foe Yong Kai toe. Bak de Foe Yong Kai aan beide kanten stevig en goudbruin.
  4. Giet vervolgens de warme saus over de Foe Yong Kai en serveer met rijst.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 500 KCAL (2100 KJ). EIWIT: 18 G. VET: 20 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 61 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!