Foe Yong met buikspek
langer dan 60 minuten
Wokken/Roerbakken
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Lente

Ingrediënten

– 1 kilo buikspek, zonder zwoerd, aan één stuk
– 4 eetlepels zout
– 4 eetlepels bruine suiker
– 100 g peultjes, in reepjes gesneden
– Halve dunne prei, in ringetjes gesneden
– 2 paksoi Shanghai (klein)
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olie
– 1 eetlepel sesamolie
– 4 middelgrote eieren
– 1 eetlepel halfvolle melk
– 20 g ongezouten roomboter

ZOETZURE SAUS
– 150 ml Hoisinsaus
– 50 ml sojasaus
– 75 ml water
– 50 g suiker
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd in het witte vet van het buikspek een ruitpatroon en wrijf het buikspek in met het zout en de suiker en laat het afgedekt minimaal 12 uur pekelen.
  2. Wrijf het overtollige zout en suiker er af en dep het vlees droog. Rooster nu 1 uur in een oven op 225 graden gaar en vervolgens nog 1 uur op 125 graden.
  3. Verwarm alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Zorg dat de suiker helemaal is opgelost.
  4. Wok de peultjes, prei en paksoi op hoog vuur in neutrale olie en voeg als laatste de tomaat toe. Breng op smaak met sesamolie en een beetje zout.
  5. Roer de eieren los met de melk en breng op smaak met wat peper en zout. Verhit in een pan de boter en bak daarin de losgeklopte eieren tot een omelet. Vouw deze met behulp van een spatel dubbel en laat op een bord glijden.
  6. Snijd het spek en serveer op een bord met de omelet en groenten. Giet een beetje saus over het vlees. Serveer de rest van de saus apart in een kommetje.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1240 KCAL (5210 KJ). EIWIT: 49 G. VET: 96 G (WAARVAN 65 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 44 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!