Franse vinkenlap met saffraanmayo en geroosterde zomergroenten
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Frans
Zomer

Ingrediënten

  • 700 g vinkenlap, 1 stuk (van tevoren bestellen bij de Keurslager)
  • 1 el witte wijn
  • 1 envelopje saffraan (12 draadjes)
  • 2 el vers ingelegde groene peperkorrels op sap
  • 100 ml mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Geroosterde zomergroenten

    • 1 aubergine, in plakken gesneden
    • 1 courgette, in plakken gesneden
    • 1 rode ui, in ringen gesneden
    • 1 paprika, in repen gesneden
    • 2 tomaten, gehalveerd
    • takje verse tijm
    • 1 el olijfolie
    • peper en zout

    Bereidingswijze

    1. Dep de vinkenlap droog met keukenpapier en smeer deze in met een beetje olijfolie.
    2. Leg de vinkenlap boven de kolen op de BBQ en gril het vlees aan beide zijden donkerbruin (zo'n 4 minuten per zijde) tot een kerntemperatuur van 48º C tot 50º C.
    3. Pak het vlees losjes in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Week de saffraandraadjes in de witte wijn en meng beide door de mayonaise. Breng deze op smaak met peper en zout.
    4. Bestrooi het vlees met de groene peperkorrels en zout en snijd het tegen de draad in (*) in plakken. Serveren met de zomergroenten en saffraanmayo.

    * Kijk bij het snijden van het vlees goed naar de richting van de draden (spiervezels), voordat je gaat snijden. Leg de vinkenlap voor je neer op een snijplank. Als de 'groeven' in het vlees horizontaal van links naar rechts lopen, snijd dan tegen de draad in, dus verticaal.

    VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 440 KCAL (1850 KJ). EIWIT: 37 G. VET: 31 G (WAARVAN 25 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 2 G.

    Geroosterde zomergroenten

    1. Verwarm de oven op 175˚ C.
    2. Doe de gesneden aubergine, courgette, rode ui, paprika en tomaten in een kom. Besprenkel de groenten met wat olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zout en schep het geheel goed om. Verdeel de groenten over de bakplaat en leg op enkele plaatsen wat tijmblaadjes.
    3. Rooster de groenten in de oven in ongeveer 20 minuten gaar en schep ze regelmatig om.

    * Je kunt dit ook in een aluminium schaaltje op de BBQ bereiden

    VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 95 KCAL (400 KJ). EIWIT: 3 G. VET: 4 G (WAARVAN 3 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 10 G.

    Keurslagers bij jou in de buurt

    In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!