Ingrediënten
circa 600 g fricandeau van het spierstukje
zout en peper
6 takjes tijm
8 el honing
75 g boter, in stukjes.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Prik de fricandeau rondom in met een scherp mes en wrijf het in met zout en peper. Bind het vlees op met een paar stukjes touw en steek hier de takjes tijm tussen. Leg het vlees in een ovenschaal, bestrijk het rondom met de honing en giet er 2.5 dl water omheen. Verdeel de boter op het vlees en schuif het in de oven. Bak de fricandeau in circa een uur mooi bruin en gaar. Bestrijk het vlees elke 20 minuten met het afdruipende honingvocht. laat het vlees afgedekt buiten de oven nog 10 minuten rusten en snijd het dan in dikke plakken. Kook ondertussen de saus in een pannetje wat in en breng op smaak met zout en peper. Lekker met geroosterde witlof.