Frisse salade met gedroogde vijgen
0-20 minuten
Overig
4 personen
Bijgerecht
Vegetarisch
Internationaal
Kerst

Ingrediënten

  • 150 g sugar snaps
  • 8 gedroogde vijgen, in plakjes
  • 16 pecannoten, grofgehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • Rucola, zakje
  • 2 eetlepels balsamicosiroop
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels mosterd
  • Sap van een halve citroen
  • Arachideolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1. Kook de sugar snaps 3 minuten en spoel ze koud af.
2. Meng de vijgen, pecannoten en de bosuitjes met de sugar snaps en de rucola.
3. Maak een dressing van balsamico-siroop, suiker, mosterd, sap van de citroen, 6 eetlepels olie en peper
en zout en giet deze over de salade.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 425 KCAL (1785 KJ).
EIWIT: 5 G. VET: 31 G (WAARVAN 28 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 29 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!