Frittata met ham en groene asperges
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

100 g gekookte ham, in reepjes
100 ml koffieroom
100 g gorgonzola
5 eieren
3 bosuitjes, fijngesneden
300 g groene aspergetips, in stukjes van 2 cm
1 eetlepel basilicum, fijngehakt
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
35 g boter

Bereidingswijze

Stap 1.
Bak de aspergetips in een pan met circa 10 g boter in ongeveer 10 minuten zacht.

Stap 2.
Verwarm de koffieroom en smelt hierin de gorgonzola. Klop de eieren los met dit mengsel en voeg de ham, bosui, aspergestukjes, basilicum en peterselie toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Stap 3.
Smelt de resterende boter in een koekenpan en bak het eimengsel op niet te hoog vuur. Draai de frittata na 10 minuten om (met behulp van een deksel) en laat hem in circa 5 minuten gaar worden.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!