Frittata met pompoen en rookvlees
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Rund
Overig
Herfst
Frittata-Proef-4-2021-LR--1678c7ef-d420-4642-9520-5d95460dd9d3.jpg

Ingrediënten

  • 200 g rookvlees, blokjes van 0,5 cm
  • ½ flespompoen, hals in blokjes van 0,5 cm
  • 8 grote eieren
  • 60 gram Pecorino, vers geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 2 stengels bosui, kleine ringetjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los in een kom, meng de versgeraspte Pecorino erdoor, voeg royaal peper en een snufje zout toe.
  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan (doorsnede 25 cm) op matig vuur. Bak hierin de pompoenblokjes 5 minuten tot ze zacht zijn en verdeel ze over de bodem van de pan.
  3. Schenk de eieren voorzichtig over de pompoenblokjes in de pan en verdeel de blokjes rookvlees en bosuiringetjes erover. Laat op laag vuur de frittata stollen in 8 tot 10 minuten (niet keren).

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 390 KCAL (1640 KJ). EIWIT: 31 G. VET: 24 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 11 G.

TIP: Frittata vegetarisch maken? Vervang de blokjes rookvlees door kleingesneden champignons.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!