Fusion stamppot met Spaanse twist
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 1 grote rookworst (300 g) , in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in stukjes
  • 1 prei (600 g), in ringen
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 300 g witte spitskool, in dunne repen
  • 300 g paarse spitskool,in dunne repen
  • 1 el komijnpoeder
  • 150 g taugé
  • 2 el olijfolie

BENODIGDHEDEN AARDAPPELPUREE

  • 800 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 150 ml halfvolle melk, warm gemaakt
  • 75 ml slagroom, warm gemaakt
  • 40 g roomboter, in blokjes
  • 1 el kerriepoeder
  • Peper en zout

BENODIGDHEDEN TOPPING

  • 250 g chorizo, in blokjes
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 rode peper, zonder zaadjes in kleine stukjes
  • 75 ml groentebouillon

Bereidingswijze

  1. Giet de olijfolie in een wok, bak hierin een paar minuten de in plakjes gesneden rookworst, schep ze uit de pan en zet ze apart.
  2. Smoor de ui, knoflook, prei en paprika in dezelfde wok. Voeg na 10 minuten de witte en paarse spitskool toe met de komijnpoeder. Wok dit circa 10 minuten totdat het zacht, maar wel nog een beetje knapperig is.
  3. Voeg de plakjes rookworst toe en warm het door. Voeg vlak voor het serveren de taugé toe.

BEREIDING AARDAPPELPUREE

  1. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze maximaal 2 minuten op heel laag vuur indrogen.
  2. Stamp de droge aardappels goed fijn en voeg vervolgens de melk en dan de slagroom langzaam en al roerend toe.
  3. Warm de puree door op heel laag vuur en voeg als laatste de blokjes roomboter en de kerriepoeder toe. Breng het op smaak met peper en zout.

BEREIDING TOPPING
Bak de chorizo in een droge koekenpan en voeg na 5 minuten het sjalotje en de rode peper toe. Roer de tomatenpuree los met de groentebouillon en voeg dit toe.

Serveer de puree in een grote, brede schaal. Leg de gestoofde groenten met de rookworst erbovenop en
verdeel het chorizomengsel eroverheen.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 1035 KCAL (4302 KJ). VET: 65,3 G (WAARVAN 39,0 G ONVERZADIGD). EIWIT: 38,5 G. KOOLHYDRATEN: 64,9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!