Gado gado van Hollandse groenten met kippendij
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Lente

Ingrediënten

  • 400 g kippendij, zonder bot
  • 200 g peultjes
  • 1 rode ui, halve ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 30 g erwtenscheuten (of andere groentekiemen)
  • 1 paksoi, in repen gesneden
  • halve komkommer, in schijfjes gesneden
  • 50 g cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 stengel sereh (citroengras), in vier stukken gesneden
  • 1 pot kant-en-klare satésaus (500 g)
  • 2 el olijfolie
  • 2 hardgekookte eieren, gehalveerd

Bereidingswijze

  1. Gaar de kippendij 20 minuten op laag vuur in de kokosmelk met kippenbouillon en de sereh. Laat het vlees daarna afkoelen in het vocht.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg de paksoi en peultjes toe en bak deze even mee. De groenten moeten knapperig blijven.
  3. Verdeel de groenten over vier borden, leg er de komkommerschijfjes op, een half ei en een gepocheerde kippendij.
  4. Schep er de verwarmde satésaus overheen. Strooi wat cashewnoten over het gerecht en maak het geheel af met de erwtenscheuten.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 800 KCAL (3360 KJ). EIWIT: 34 G. VET: 47 G (WAARVAN 31 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 57 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!