Gebakken appels met cheesecake en karamelsaus
40-60 minuten
Oven
6 personen
Nagerecht
Overig
Kerst

Ingrediënten

6 appels
300 g roomkaas
50 g suiker
Het merg van 1 vanillestokje
1 ei
1 theelepel kaneelpoeder
100 ml karamelsaus
100 g notenmix

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bovenkant van de appels en hol ze uit.

Stap 2.
Meng in een kom de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel. Voeg daarna de vanille, het ei en kaneelpoeder toe en roer dit goed door. Vul de appels voor ongeveer driekwart met dit mengsel.

Stap 3.
Zet de appels in een ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuten totdat de cheesecake is gestold. Laat de gevulde appels afkoelen tot kamer temperatuur. Giet er wat karamelsaus over en garneer met de noten.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!