Gebakken fruit met spekblokjes
0-20 minuten
Bakken
6 personen
Bijgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 375 g tutti frutti
  • 300 g gerookte spekblokjes
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 eetlepels bruine Jamaicaanse rum

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 12 uur

  1. Spoel het fruit met koud water af, zet het in een schaal onder water en laat het 12 uur wellen. Er kan een scheutje rum aan worden toegevoegd. Giet het vocht eraf en dep het fruit droog.
  2. Bak de spekblokjes in een koekenpan uit tot ze bruin en knapperig zijn. Schep de spekblokjes uit het vet en zet de blokjes apart.
  3. Bak in het achtergebleven vet het fruit en het gemberpoeder in 8 minuten en voeg daarna de spekjes toe. Schep alles goed door elkaar. Serveer koud of warm.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 320 KCAL (1345 KJ). EIWIT: 10 G. VET: 12 G (WAARVAN 7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 37 G.

Lekker bij kalkoen gevuld met kalfsgehakt en met aardappelmousseline met knoflook

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!