Gebakken karbonade met aardappeltjes, boontjes en jus
40-60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend
Ingrediënten
4 ribkarbonades
12 aardappels, geschild, bloemig gekookt
350 gram sperzieboontjes, schoongemaakt
Klontje margarine
Bloem
Water
1 gesnipperd sjalotje
1/2 bosjegehaktepeterselie
Bereidingswijze
Zet de aardappels op het vuur en kook ze gaar met een beetje zout. Blancheer de boontjes in ruim water met zout. Haal de karbonades door de bloem en bestrooi ze met zout en peper. Doe in een braadpan het klontje margarine en laat het uitbruisen. Bak de karbonades goudbruin aan, voeg het sjalotje toe en blus af met een kopje water. Laat het geheel ongeveer 30 minuten zacht stoven. Serveer de karbonade met de bloemige aardappels, boontjes en de braadjus. Bestrooi met de gehakte peterselie.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!