Gebakken karbonade met aardappeltjes, boontjes en jus
40-60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

­4 ribkarbonades ­
12 aardappels, geschild, bloemig gekookt ­
350 gram sperzieboontjes, schoongemaakt ­
Klontje margarine ­
Bloem ­
Water ­
1 gesnipperd sjalotje ­
1/2 bosjegehaktepeterselie

Bereidingswijze

Zet de aardappels op het vuur en kook ze gaar met een beetje zout. Blancheer de boontjes in ruim water met zout. Haal de karbonades door de bloem en bestrooi ze met zout en peper. Doe in een braadpan het klontje margarine en laat het uitbruisen. Bak de karbonades goudbruin aan, voeg het sjalotje toe en blus af met een kopje water. Laat het geheel ongeveer 30 minuten zacht stoven. Serveer de karbonade met de bloemige aardappels, boontjes en de braadjus. Bestrooi met de gehakte peterselie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!