Ingrediënten
4 kogelbiefstukken (van 150 g)
1 rode paprika
1 teentje knoflook (uit de knijper)
1 bolletje knoflook, 1/2 bosje basilicum
4 gezouten ansjovisfilets
2 dl olijfolie (extra vergine)
1 citroen
300 g spinazie (gewassen, vers)
Bereidingswijze
Stap 1.
Plaats de paprika in een oven van 200 graden en pof deze in ongeveer 20 minuten gaar.
Stap 2.
Ontvel de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de basilicum en de ansjovis klein. Voeg dit bij de paprika. Begiet de ingrediënten met de olijfolie tot deze net onderstaan. Pers er een citroen in uit en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3.
Snijd een bol knoflook horizontaal doormidden en bak deze aan in een pan met olie. Gaar de knoflook verder in een oven op 150 graden totdat deze gaar is.
Stap 4.
Pureer de paprika met een staafmixer tot een saus.
Stap 5.
Bak de biefstukjes om en om goudbruin en gaar ze nog ongeveer 5 minuten door
totdat ze mooi rosé zijn. Leg op een warme schaal en dek af met aluminiumfolie.
Stap 6.
Roerbak de spinazie in een wok en breng op smaak met zout en peper. Maak de borden op.