Gebakken ossenworst met aardappelkoekjes en little gem
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Nederlands

Ingrediënten

  • 400 g ossenworst (12 schijven)
  • 2 kilo zoete aardappels
  • 2 grote uien, geschild
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels bloem
  • 20 g peterselie, fijngesneden
  • Peper en zout
  • Boter
  • Olijfolie
  • 4 stronkjes little gem
  • Rasp van 1 citroen
  • Piccalilly

Bereidingswijze

  1. Spoel de aardappels af en dep ze goed droog. Rasp de aardappels en ui met een rasp en doe ze daarna in een kom. Knijp de aardappelrasp goed uit. Voeg de eieren, bloem, peterselie, peper en zout toe en meng dit goed door elkaar.
  2. Verhit 20 gram boter en een scheutje olijfolie in een koekenpan. Vorm platte hoopjes van het aardappelmengsel en bak deze om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Laat de aardappelkoekjes uitlekken op keukenpapier.
  3. Bak de ossenworst in een droge, hete koekenpan 1 minuut aan elke zijde.
  4. Gril de little gem in een grillpan, giet er wat olijfolie over en bestrooi dit met citroenrasp.
  5. Leg een schijfje gebakken ossenworst op een aardappelkoekje met een stronkje little gem ernaast en serveer dit met wat piccalilly.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 845 KCAL (3550 KJ). EIWIT: 31 G. VET: 25 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 116 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!