Gebakken sinaasappelkip met bospeen en pappardelle
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Nederlands
Zomer

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet
  • 1 el roomboter
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sinaasappels
  • 1 el honing
  • 2 takjes verse tijm
  • 400 g pappardelle
  • 350 g bospeen
  • 120 g tomaten-passata
  • 60 ml kookroom
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Verhit de roomboter in een koekenpan. Kruid de kipfilet met zwarte peper en zout. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.
  2. Snipper de sjalot en pers de knoflook, voeg beide toe en bak ze 2 minuten mee.
  3. Pers de sinaasappels uit. Voeg het sap samen met de honing en tijm toe. Zet het vuur middelhoog en bak tot de kipfilet gaar is. Draai de kipfilet tussentijds een keer om en schep er de saus af en toe overheen.
  4. Snijd de bospeen in kleine blokjes. Kook de pappardelle samen met de bospeen in 8 minuten beetgaar in een pan met gezouten water. Giet af en meng direct de passata en room erdoor. Breng de pasta op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de pasta over de borden. Trancheer de kipfilet en verdeel de stukken mooi over de pasta. Lepel tot slot de sinaasappelsaus over het gerecht.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 680 KCAL (2876 KJ). VET: 11,7 G (WAARVAN 6,6 G ONVERZADIGD). EIWIT: 49,5 G. KOOLHYDRATEN: 90,2 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!