Gebakken slakropjes met knoflookolie en Parmezaan
0-20 minuten
Grill/Barbecue
2 personen
Tussengerecht
Overig
Kerst

Ingrediënten

2 kropjes little gem, in de lengte gehalveerd
100 ml olijfolie
2 tenen knoflook, gepeld
50 g Parmezaan, geraspt

Bereidingswijze

1. Meng de olijfolie met de knoflooktenen met een staafmixer tot een mooie knoflookolie.

2. Besmeer de snijkanten van de kropjes sla met de knoflookolie en gril ze op de grillplaat van het gourmetstel totdat ze iets bruin worden.

3. Dien de warme kropjes sla op en strooi er direct wat geraspte Parmezaan overheen, zodat die iets smelt.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!