Ingrediënten
4 tournedos van 180 g
4 dunne plakjes vetspek
4 takjes rozemarijn
200 g gezouten roomboter op kamertemperatuur
1/2 bosje bieslook, gesnipperd
1/2 bosje peterselie, gehakt
1 knoflookteen, uitgeperst
Bereidingswijze
Maak de kruidenboter een dag van tevoren. Sla de boter in een mengkom met een garde luchtig tot de boter wit wordt. Meng de bieslook, peterselie en de knoflook er doorheen.
Rol de boter stevig op in wat vershoudfolie en laat deze opstijven in de koelkast.
Zorg op de dag van het diner dat de barbecue goed heet is.
Omwikkel de tournedos met het spek, zet het vast met een in water geweekt prikkertje of touwtje. Of vraag uw slager dit van tevoren te doen.
Grill de tournedos op de barbecue
in een goede 10 minuten mooi rosé; en leg er een takje rozemarijn op voor de smaak.
Serveer het vlees met kruidenboter en een paar draaien grove peper.