Ingrediënten
500 g kalfslende (liefst aan één stuk)
1 kleine verse truffel (of twee eetlepels truffelolie)
4 kleine sjalotjes
1 dl runderbouillon (pot)
250 g verse dunne pasta
30 g roomboter
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 200º C. Verpak de ongeschilde sjalotjes in aluminiumfolie en leg ze een uur in de oven. Daarna uitpakken en schoon maken door het kopje en de schil te verwijderen. Even wegzetten.
Stap 2.
Laat het vlees even op temperatuur komen. Bestrooi het met wat peper en zout. Nu de kalfslende kort aanbraden in de helft van de boter en een eetlepel olijfolie. De lende in de oven verder garen op 150º C. Het best kun je er een kernthermometer in steken. Die koop je bij de Keurslager. Zorg er dan voor dat de kern 48 graden wordt. (circa 45 minuten).
Stap 3.
Twee liter water aan de kook brengen en daar 20 g zout in oplossen. Hierin de pasta volgens de beschrijving koken en afgieten. Ondertussen de sjalotjes in een pannetje met een eetlepel olijfolie stoven en bestrooien met wat peper en zout. Laat ondertussen, voor een sausje, ook de bouillon wat inkoken en klop hier de resterende boter in kleine blokjes door.
Stap 4.
Snijd de lende in mooie plakken en maak de borden nu op. Schaaf truffel over het gerecht.