Ingrediënten
1 biologische kip (ca. 1,2 kg)
100 g roomboter
250 g aardappelen (gekookt, in blokjes)
50 g ui, in blokjes
50 g wortel, in blokjes
50 g doperwten (eventueel diepvries)
50 g gerookte spekblokjes
50 g champignons, in blokjes
Bereidingswijze
1. Bestrooi de kip met zout en peper. Bak in een braadpan met een half gesloten deksel de kip in 75 gram van de boter goudbruin (ongeveer 45 minuten). Bedruip de kip regelmatig met het bakvet.
2. Kook de blokjes wortel en de doperwten beetgaar.
3. Bak het spek aan. Voeg, zodra het gaat kleuren, de ui toe en als laatste de champignons. Bak dan alles samen bruin en voeg vervolgens de beetgare wortel en doperwten toe. Bak ze even mee en houd alles warm.
4. Bak in de resterende boter in een koekenpan de blokjes aardappelen goudbruin.
5. Leg de kip als deze gaar is op een ovale schaal of een groot plat bord en schep de groente en aardappels rond de kip.