Gebraden kip ‘bonne femme’
langer dan 60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Onbekend

Ingrediënten

1 biologische kip (ca. 1,2 kg)
100 g roomboter
250 g aardappelen (gekookt, in blokjes)
50 g ui, in blokjes
50 g wortel, in blokjes
50 g doperwten (eventueel diepvries)
50 g gerookte spekblokjes
50 g champignons, in blokjes

Bereidingswijze

1. Bestrooi de kip met zout en peper. Bak in een braadpan met een half gesloten deksel de kip in 75 gram van de boter goudbruin (ongeveer 45 minu­ten). Bedruip de kip regelmatig met het bakvet.

2. Kook de blokjes wortel en de doperwten beetgaar.

3. Bak het spek aan. Voeg, zodra het gaat kleuren, de ui toe en als laatste de champignons. Bak dan alles samen bruin en voeg vervolgens de beetgare wortel en doperwten toe. Bak ze even mee en houd alles warm.

4. Bak in de resterende boter in een koekenpan de blokjes aardappelen goudbruin.

5. Leg de kip als deze gaar is op een ovale schaal of een groot plat bord en schep de groente en aard­appels rond de kip.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!