Ingrediënten
stuk rosbief van 700 g
1 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
50 g gedroogde pruimen, zonder pit
50 g gedroogde appeltjes
1,5 dl witte wijn
2 el honing
1,5 el grove mosterd
zout en versgemalen peper
2 el boter
2 el olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1
Het mosterdfruit kunt u een paar dagen tot een week eerder maken. Dat gaat als volgt: verwarm de olie en fruit de sjalotten op zacht vuur lichtbruin. Snijd al het gedroogde fruit in reepjes en doe ze in de pan bij de sjalotten. Voeg de wijn en honing toe en laat op laag vuur circa 10 minuten zachtjes koken. Schep het fruit over in een schonenpot, dek af met plasticfolie en laat het buiten de koelkast afkoelen. Zodra het is afgekoeld, in de koelkast bewaren.
Stap 2
Voor het bereiden van de rosbief: verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Bestrooi de rosbief rondom met zout en peper. Verwarm de boter en olie in een braadpan en bak de rosbief rondom bruin. Zet de braadpan in de oven en braad de rosbief 10 minuten op 225 graden Celsius. Temper de oventemperatuur naar 180 graden Celsius en braad de rosbief circa 20 minuten tot de kerntemperatuur 55 à 60 graden Celsius is. Laat de rosbief uit de oven afgedekt nog 10 minuten staan en snijd er dan mooie plakken van. Serveer met het koude mosterdfruit.