Gebraden runderstaartstuk
langer dan 60 minuten
Oven
8 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten

1 à 1,5 kilo staartstuk, met vetrandje
50 ml zonnebloemolie
100 g boter
4 takjes tijm
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Dep het droog en bestrooi het met zout en peper.

2. Braad het staartstuk in de hete olie in een pan aan beide zijden tot het een mooi bruin korstje heeft. Voeg daarna de boter, tijm, ui en knoflook toe. Doe alles in een braadslede en gaar het 45 minuten in de oven (tot 45 graden
kerntemperatuur).

3. Laat het vlees een kwartier rusten onder aluminiumfolie. Snijd het in plakjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!