Geglaceerde beenham met tijm en honing
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

Voorgegaarde beenham van circa 1 kg
1 dl honing
1 takje tijm
1 stukje sinaasappelschil

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor op 220ºC. Breng in een steelpannetje de honing met de tijm en sinaasappelschil aan de kook. Laat het 5 minuten trekken en verwijder het takje en de schil. Laat afkoelen.

Stap 2.
Leg de ham met het vet naar boven in een braadslee en kerf het vet in een ruitpatroon.

Stap 3.
Bestrijk het vet royaal met de honing en bak de ham 20 à 30 minuten in het midden van de oven tot het vet krokant en geglaceerd is. Bestrijk de bovenkant tussentijds nog een paar keer met honing. Snijd de ham in dikke plakken.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!