Gegrild filetlapje met romige kerriekrieltjes
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

4 x filetlapje met krieltjes
3 el olie
1 ui, gesnipperd
1 tl kerriepoeder
zout en peper
1 dl kookroom
2 el gehakte peterselie
2 bosuitjes, in reepjes

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de kerriepoeder toe. Dep de krieltjes indien nodig droog met wat keukenpapier en bak ze 5 minuten op matig vuur met de kerrie-uitjes mee. Schep ze regelmatig om en laat de ui niet verbranden. Breng de krieltjes op smaak met zout en peper en giet de room erbij. Laat op hoog vuur nog een minuut doorkoken. Bestrooi op het laatste moment met peterselie.

Stap 2
Verwarm ondertussen de grillpan en bestrijk de filetlapjes met een kwastje olie. Bestrooi ze met zout en peper en grill ze aan beide kanten op hoog vuur in circa 4 minuten gaar en bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de bosui nog even aan in het bakvet. Giet dit over het vlees en serveer direct met de krieltjes. Lekker met sperzieboontjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!