Gegrilde aardappelsalade met tomaatjes en blauwe schimmelkaas
40-60 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

8 Opperdoezer Ronden (vastkokende aardappel) van gelijke grootte
1 doosje blauwe schimmelkaas
200 g ontbijtspek, gesneden
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
12 trostomaatjes
6 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze

Stap 1.
Kook de aardappelen in de schil bijna gaar, laat ze afkoelen en snijd ze doormidden. Maak met be­hulp van een vormpje een vierkantje en een rondje.

Stap 2.
Meng 3 eetlepels olijfolie met de knoflook en breng dit mengsel goed op smaak met (zee)zout en versgemalen peper. Bestrijk hiermee de aard­ appelen.

Stap 3.
Roer in een kommetje de mayonaise los met een eetlepel olijfolie en breng dit op smaak met zout en peper.

Stap 4.
Bak het ontbijtspek uit, laat het afkoelen op wat keukenpapier. Bestrooi de tomaatjes met zeezout en zet ze 5 minuten in de oven (180 graden).

Stap 5.
Verwarm een grillpan totdat die rookt, en rooster een mooi ruitje op de gehalveerde aardappelen.

Stap 6.
Leg op een langwerpig bord 5 aardappelen en leg er 3 blokjes kaas en wat tomaatjes tussen. Besprenkel alles met de mayonaise. Verkruimel
het ontbijtspek erover. Garneer met een streep mayonaise en wat druppels olie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!