Gegrilde ananas
20-40 minuten
Oven
8 personen
Nagerecht
Overig
Kerst

Ingrediënten

1 middelgrote verse ananas
60 gram boter
2-3 eetl. rietsuiker
6-8 bollen vanille-ijs

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de ananas, snijd er aan de boven- en onderkant een plak af en snijd de rest in 6-8 even dikke plakken. Snijd of steek er met een mesje of een rond uitsteekvormpje de harde kern uit. Bekleed de braadslee van de oven met aluminiumfolie en bestrijk dun met boter of beboter een grote platte ovenschaal. Leg de plakken ananas naast elkaar in de braadslee of de ovenschaal.

Stap 2
Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de ananasplakken met de gesmolten boter en bestrooi ze gelijkmatig met de suiker. Schuif de ananasplakken niet te dicht onder de voorverwarmde grill en laat ze in een paar minuten gelijkmatig kleuren. Blijf in de buurt om te zorgen dat ze niet verbranden. Verdeel de ananasplakken over de bordjes en schep er een bol vanille-ijs bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!