Gegrilde ananas met gekookte ham en rucola met een dressing van balsamico
20-40 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Overig
Zomer

Ingrediënten

Halve ananas, geschild
200 g gekookte ham
1 bosje rucola
1 kruidnagel, gemalen
1 eetlepel balsamico azijn
3 eetlepels extra vergine olijfolie
12 aardbeien

Bereidingswijze

Stap 1.
Snijd de ananas in stukjes en leg die op een bakplaat bekleed met vetvrij papier. Meng de kruidnagel met een beetje peper en strooi die over de ananasstukjes. Snijd de aardbeien in vieren.

Stap 2.
Bak de ananas op 190 graden gedurende 15 minuten.

Stap 3.
Was de blaadjes rucola en leg die voor een paar minuten in ijswater om ze extra krokant te krijgen, droog ze en scheur ze in wat kleinere stukken. Maak een dressing van de balsamico azijn en de olie en vermeng die met de rucola.

Stap 4.
Rol de plakken gekookte ham en snijd deze in rolletjes. Verdeel alles over 4 kommetjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!