Gegrilde courgetteschuitjes met citrus-basilicumpesto
0-20 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Overig
Onbekend

Ingrediënten

Courgette, in schuine plakken van een centimeter gesneden
2 sinaasappels, dik geschild en in partjes gesneden
100 g blanke amandelen
25 g kappertjes
250 ml olijfolie
Verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Pureer in een blender, keukenmachine of met een staafmixer het vruchtvlees van de sinaasappels met de amandelen, kapper­tjes, olijfolie en basilicum tot een egale massa (deze blijft overigens altijd iets kor­relig door de amandelen).
Verwarm een met olijfolie ingevette grill­pan en gril de plakjes courgette aan beide kanten goudbruin. Zorg dat ze niet te gaar worden en hol ze een beetje uit.
Schep op ieder plakje wat van de pesto.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!