Ingrediënten
8 speklapjes van 1 cm dik
zout en peper
2 el olijfolie
Voor de relish:
2 el olijfolie
5 sjalotjes, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geraspt
4 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
2 el witte wijnazijn
2 el zoete chilisaus
3 el tomatenketchup
3 el water
2 el koriander, fijngehakt
Bereidingswijze
Maak de gemberrelish een dag van tevoren om goed op smaak te laten komen. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en gember circa 3 minuten op laag vuur. Voeg alle andere ingrediënten behalve de koriander toe en laat aan de kook komen. Laat nog 10 minuten sudderen en roer af en toe door. Doe over in een schaal en roer de koriander erdoor als het mengsel bijna is afgekoeld. Zet de relish pas in de koelkast als hij helemaal is afgekoeld.
Wrijf de speklapjes rondom in met zout, peper en olijfolie. Bak ze op de barbecue in twee tot drie minuten per kant krokant. Serveer met de gemberrelish en warm wit stokbrood.