Ingrediënten
4 dungesneden entrecotes van circa 125 g p.st.
1 el olie
zout en peper
1 groot stokbrood in vier gelijke stukken
1 vleestomaat, in dunne plakken
Voor de remouladesaus:
2 hardgekookte eieren, fijngehakt
1 ansjovisfilet, fijngehakt
1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd
2 augurkjes, fijn gehakt
1 el kappertjes
2 el fijngehakte kruiden zoals bieslook, dragon, peterselie en kervel
1 tl scherpe mosterd
2 dl goede of zelfgemaakte mayonaise
zout en peper
citroensap
Bereidingswijze
Vermeng alle ingrediënten voor de remouladesaus in een grote kom en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Zet koel weg. Verwarm de grillpan. Bestrooi de entrecotes rondom met zout en peper en bestrijk ze met een beetje olie. Grill ze aan beide kanten in circa 2 minuten per kant op hoog vuur aan. Snijd de stukken stokbrood doormidden en beleg ze met een paar plakken tomaat. Leg hierop het warme vlees en serveer direct met een lepel remouladesaus.