Gegrilde filetlapjes met groene asperges, waterkers en granaatappel
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

4 filetlapjes van 125 g, een beetje plat geslagen
grof zout
1 el olijfolie
mespunt chilipepervlokken
12 groene asperges
2 el walnotenolie
1 el frambozenazijn
zout en peper
100 g waterkers
1 granaatappel

Bereidingswijze

Breng een grote pan water met zout voor de asperges aan de kook. Bestrijk het vlees met een beetje olie en bestrooi het rondom met grof zout en de chilipepervlokken. Snijd de onderste stukjes van de asperges af en kook ze in 3 minuten frisgroen en bijtgaar. Spoel ze koud af en verdeel ze over 4 borden. Klop de walnotenolie en frambozenazijn met zout en peper tot een lichte vinaigrette.

Verwarm een grillpan en leg de filetlapjes erin. Laat in 2 minuten per kant mooi bruin worden. Haal de dikke stelen van de waterkers en verdeel de waterkers over de asperges. Giet over elk bord een lepeltje vinaigrette. Snijd de granaatappel doormidden en knijp of sla de rode pitjes eruit over de waterkers. Leg de gegrilde filetlapjes erbij en giet het bakvocht erover.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!