Ingrediënten
4 haasbiefstukken
1 el olijfolie
grof zeezout en peper uit de molen
250 g kastanjechampignons
1 sjalotje, gesnipperd
1 el tijmblaadjes, vers of gedroogd
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de biefstukken een half uur voor het bakken buiten de koelkast op temperatuur komen. Bestrijk het vlees rondom met een beetje olie en bestrooi met zeezout en vers gemalen peper.
Stap 2
Veeg de champignons schoon en snijd ze doormidden, grote exemplaren door vieren. Verwarm de olie in een koekenpan en roerbak de champignons, sjalot en tijm 3 minuten tot ze lichtbruin gekleurd zijn.
Stap 3
Verhit ondertussen de grillpan en leg de biefstukken erin. Grill het vlees aan beide kanten 2 minuten voor een medium gegrilde biefstuk. Verdeel de champignons over de 4 biefstukken. Lekker met een groene salade met rucola.