Ingrediënten
4 kalfsoesters
200 g sperziebonen, getopt
3 el grote witte bonen, uit pot en afgespoeld
kwastje met olie
100 g veldsla, geplukt
2 bosuitjes, in ringetjes
Voor de vinaigrette:
1 tl scherpe mosterd
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
snuf zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen. Breng een pan water met water aan de kook. Kook de boontjes in twee minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze af met koud water tot ze helemaal afgekoeld zijn en vermeng ze met de witte bonen. Klop de mosterd met de azijn, olie, zout en peper tot een vinaigrette en giet dit over de boontjes. Laat staan tot verder gebruik.
Stap 2
Verwarm de grillpan of barbecue. Wrijf het vlees in met zout en peper en bestrijk het met een beetje olijfolie. Vermeng op het laatste moment de veldsla met de boontjes en bosuitjes en verdeel dit over 4 borden. Grill het vlees in circa 2 minuten per kant en serveer het met een partjes citroen en de boontjessalade.