Ingrediënten
600 g kalkoenfilet
1 el olie
zout en peper
1 el olijfolie
1 zak voorgesneden roerbakgroenten (500 g)
Voor de salsa verde:
2 takjes peterselie
4 takjes basilicum
2 takjes munt
1 teentje knoflook, geperst
2 el kappertjes, uitgelekt
3 ansjovisfilets uit olie
1 tl mosterd
1 el wijnazijn
3 el extra vergine olijfolie
zout en peper
citroensap (eventueel)
Bereidingswijze
Stap 1
Pluk de blaadjes van de kruidentakjes en doe vervolgens alle ingrediënten voor de salsa bij elkaar in de kom van de keukenmachine of in een maatbeker. Maal alles fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en eventueel citroensap.
Stap 2
Snijd de kalkoenfilet in vier of acht gelijke stukken, bestrijk ze met een beetje olie en bestrooi met zout en peper. Verwarm de grillpan en grill de stukjes vlees aan elke kant 2 minuten.
Stap 3
Verwarm ondertussen de olijfolie in een wok en roerbak de groenten circa 4 minuten tot ze nog knapperig en fris van kleur zijn.
Stap 4
Schep op elk bord een bergje groenten en leg daar de stukjes vlees tegenaan. Serveer met een lepeltje frisse salsa verde.