Gegrilde karbonade met citroengras
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 4 ribkarbonades
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 ui, gesneden
  • 2 stengels citroengras, grof gesneden
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el olijfolie
  • 1 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • peper en zout

Vietnmese dipsaus

  • 2 el suiker
  • 2 el vissaus
  • 10 el water
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el limoensap
  • 2 Spaanse pepers

Bereidingswijze

  1. Maal in een keukenmachine de knoflook, ui, citroengras, bruine suiker en peper fijn. Voeg de olijfolie, vissaus, sojasaus en honing toe en maal totdat het een natte pasta wordt.
  2. Dep de ribkarbonades met keukenpapier droog. Smeer ze in met de marinade en laat ze minimaal 30 minuten marineren.
  3. Maak ondertussen de dipsaus: haal de zaadjes uit de twee Spaanse pepers. Snijd de pepers samen met de knoflook fijn. Doe alle ingrediënten in een bakje en roer tot de suiker is opgelost.
  4. Verwarm een grillpan, schraap met een mes de marinade van de karbonades, en gril de karbonades 5 tot 7 minuten op middelhoog vuur. Draai ze regelmatig om tot ze gaar zijn.
  5. Leg de karbonades op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat ze 5 tot 10 minuten rusten. Serveer de karbonades met gele rijst, gegrilde groenten en de dipsaus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 335 KCAL (1405 KJ). EIWIT: 30 G. VET: 16 G (WAARVAN 12 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 17 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!