Gegrilde lamsfilet met raapstelenstamppot
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Overig

Ingrediënten

500 g lamsfilet
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
700 g kruimige aardappels, geschild
zout
1 dl warme melk
50 g boter
400 g raapstelen, schoongemaakt (=ca 4 bosjes)
1 el olijfolie
peper uit de molen

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olijfolie en knoflook op matig vuur tot de knoflook licht begint te kleuren. Laat de olie staan tot later gebruik. Kook de aardappelen in water met zout gaar. Stamp ze fijn en maak er een puree van met de melk en boter. Snijd ondertussen de raapstelen in reepjes en schep ze door de puree.

Stap 2
Verwarm de grillpan. Snijd de lamsfilet in plakken van 2 cm en wrijf ze rondom in met wat olie, zout en versgemalen peper. Grill de lamsfilet in circa 2 minuten per kant op hoog vuur. Giet op het laatste de knoflook olie in bij het vlees en serveer direct met de stamppot.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!