Gegrilde lamskoteletjes met munt-chimichurri
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 2 lamsracks (voor 16 lamskoteletjes), op kamertemperatuur
  • 160 g verse peterselie, gehakt
  • 80 g verse muntblaadjes, gehakt
  • 200 ml extra vergine olijfolie
  • 6 el vers citroensap
  • 4 el rodewijnazijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • peper en zout

Parelcouscous

  • 200 g parelcouscous, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • 1 blikje maïs (200 g)
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 4 + 1 el extra vergine olijfolie
  • 60 g walnoten, gehakt
  • 4 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
  • 2 el citroensap
  • 2 el witte wijnazijn
  • 40 g verse muntblaadjes, gehakt
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kruid de lamsracks royaal met peper en zout. Gril de lamsracks tot de gewenste gaarheid (kerntemperatuur 55 graden) is bereikt. Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het in koteletjes voordat je het serveert.
  2. Maak ondertussen de munt-chimichurri. Meng de peterselie, munt, olijfolie, citroensap, rodewijnazijn en knoflook in een keukenmachine tot het gelijkmatig dik is. Voeg eventueel peper en zout toe. Parelcouscous
  3. Verhit 1 el olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de courgetteblokjes gaar.
  4. Meng in een kom de gekookte parelcouscous met maïskorrels, courgette, walnoten en lente-uitjes. Meng in een aparte kleine kom citroensap, wittewijnazijn en de resterende olijfolie. Roer de salade met de dressing goed door elkaar.
  5. Serveer de lamskoteletjes met de parelcouscoussalade en garneer met munt-chimichurri.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1045 KCAL (4390 KJ). EIWIT: 33 G. VET: 78 G (WAARVAN 66 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 49 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!