Gegrilde oosterse varkensoester met shiitake
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Internationaal

Ingrediënten

  • 4 varkensoesters (ongeveer 150 g per stuk)
  • 1 eetlepel gekneusde zwarte peperkorrels
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 4 sjalotjes, in ringetjes
  • 1 grote stronk paksoi
  • 200 g shiitake-paddenstoelen, in reepjes
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd
  • sesamolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm een eetlepel arachideolie in een pan. Kruid de varkensoesters met de gekneusde peperkorrels en gril ze elk 2-3 minuten per kant. Bak in een andere pan de knoflook met een eetlepel olijfolie goudbruin en laat ze afkoelen.
  2. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Bak vervolgens in een eetlepel arachideolie de sjalot en de harde stukken van de paksoi. Voeg de shiitake en de zachte delen van de paksoi toe en bak dit even mee. De groenten mogen nog knapperig zijn.
  3. Meng en verwarm de hoisinsaus, rijstwijn, oestersaus en sojasaus.
  4. Leg de varkensoesters terug in de pan en warm ze. Serveer het vlees met het groentemengsel en schenk de saus eroverheen. Bestrooi het geheel met de sesamzaadjes en de knoflook. Druppel er tot slot wat sesamolie overheen.

Voedingswaarde per persoon

494 kcal (2071 kj). eiwit: 39 g. vet: 23 g (waarvan 12 g onverzadigd). koolhydraten: 31 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!