Ingrediënten
200 g rundergehakt
2 el olie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
50 g pijnboompitten
1 el oregano
2 el tomatenketchup
zout en peper uit de molen
2 rode puntpaprika’s
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en fruit de sjalot lichtbruin, voeg de knoflook en de pijnboompitten toe en bak op zacht vuur nog twee minuten, schep af en toe om.
Stap 2
Meng het gehakt met de gebakken sjalot en pitjes, oregano en tomatenketchup. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Snijd de paprika’s in de lengte door en haal de zaadjes eruit. Vul ze met het gehakt en bestrijk het gehakt met wat olie. Leg de paprika’s op de hoogste stand van de barbecue en laat ze onder een deksel 5 minuten roosteren. Draai ze om en laat het gehakt nog een paar minuten bruin worden.