Ingrediënten
4 procureurlapjes
500 g kruimige aardappelen, geschild en gesneden
500 g savooiekool gesneden
1 eetlepel kerriepoeder
100 g roomboter
8 plakjes bacon
Bereidingswijze
Verwarm een braadpan, bak de plakken bacon krokant en laat ze uitlekken op wat keukenrol.
Breng een pan water en zout aan de kook en kook de aardappels hierin. Voeg 5 minuten voordat ze gaar zijn de kool toe en kook deze mee. Giet alles af, stoom droog en stamp het goed door.
Verwarm een grillpan en rooster de lapjes vlees om en om totdat ze gaar zijn. Houd de procureurs warm.
Smelt de boter in de pan en voeg de kerrie toe. Meng de jus door de aardappels en savooiekool, en breng op smaak met wat peper en zout.
Maak een taartje van de stamppot en de baconkrokantjes. Snijd de procureur in drieën en leg ze mooi om het taartje heen, serveer met het bakvet van de spekjes.