Ingrediënten
4 dunne ribkarbonades
Zout en versgemalen peper
3 el extra vergine olijfolie
250 g gemengde paddestoelen, schoongeveegd en fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
2 el platte peterselie, fijngehakt
1 tl verse tijm
1 el balsamicoazijn
Handje rucola, gewassen en gedoogd
Bereidingswijze
Bestrooi de karbonades rondom met zout en peper en bestrijk ze licht met olie. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddestoelen op hoog vuur tot het vocht is verdampt. Voeg de knoflook en kruiden toe en laat die nog even op zacht vuur meebakken. Doe de gemengde paddestoelen in de keukenmachine, voeg de balsamicoazijn en nog een eetlepel olijfolie toe en maal tot een grove tapenade. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de grillpan en grill de karbonades aan beide kanten in circa 6 minuten gaar. Serveer met de paddestoelen en een plukje rucola. Lekker met gebakken aardappelschijven.