Gegrilde rookworst met stamppotje van chorizo en prei
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

2 rookworsten
500 g kruimige aardappels (geschild)
1 dl koksroom
50 g roomboter
150 g chorizo (fijngesneden)
1 prei (in dunne ringen)
20 sprieten bieslook (fijngesneden)
2 eetlepels vloeibare boter

Bereidingswijze

1. Kook de aardappels in voldoen de water gaar. Giet ze af en stoom ze even droog. Pureer de aardappels met de room en boter en wat peper en zout .

2. Verwarm een grillpan en snijd de rookworst over de lengte doormidden. Gril een mooie ruit in de worst en houd de rookworst warm in de pan. Bak de chorizo aan in een pan met wat vloeibare boter. Voeg na 4 minuten de puree toe en dan de prei. Warm vijf minuten door.

4. Garneer met wat bieslook.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!