Gegrilde rundermedaillon met gele paprikasaus
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig

Ingrediënten

4 rundermedaillons van kogel of haas
2 gele paprika’s
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
2 ansjovisfilets uit de olie
1 el gedroogde oregano
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Stap 1
Rooster de paprika’s boven de gasvlam rondom helemaal zwart en leg ze in een afgesloten pan. Laat het vlees buiten de koelkast op temperatuur komen. Verwarm de olie en fruit de ui tot ze lichtbruin is, voeg de knoflook, ansjovis en oregano toe en laat nog 2 minuten zachtjes bakken.

Stap 2
Wrijf ondertussen de geblakerde vellen van de paprika’s af en spoel het vruchtvlees schoon onder de kraan. Snijd het in kleine blokjes en doe ze bij de ui en knoflook. Laat de paprikastukjes nog 10 minuten meesudderen in een gesloten pan.

Stap 3
Verwarm de grillpan. Bestrooi de medaillons rondom met zout en peper en bestrijk ze licht met een kwastje olie. Grill de medaillons in circa 3 minuten per kant mooi bruin en rosé. Serveer direct met een lepel van de saus en bijvoorbeeld verse pasta of een salade.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!