Ingrediënten
4 rundermedaillons van kogel of haas
2 gele paprika’s
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
2 ansjovisfilets uit de olie
1 el gedroogde oregano
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Stap 1
Rooster de paprika’s boven de gasvlam rondom helemaal zwart en leg ze in een afgesloten pan. Laat het vlees buiten de koelkast op temperatuur komen. Verwarm de olie en fruit de ui tot ze lichtbruin is, voeg de knoflook, ansjovis en oregano toe en laat nog 2 minuten zachtjes bakken.
Stap 2
Wrijf ondertussen de geblakerde vellen van de paprika’s af en spoel het vruchtvlees schoon onder de kraan. Snijd het in kleine blokjes en doe ze bij de ui en knoflook. Laat de paprikastukjes nog 10 minuten meesudderen in een gesloten pan.
Stap 3
Verwarm de grillpan. Bestrooi de medaillons rondom met zout en peper en bestrijk ze licht met een kwastje olie. Grill de medaillons in circa 3 minuten per kant mooi bruin en rosé. Serveer direct met een lepel van de saus en bijvoorbeeld verse pasta of een salade.