Ingrediënten
4 runderschnitzels van ieder 150 gram
10 gezouten ansjovisfilets (fijngehakt)
1 citroen (alleen de schil, geraspt)
1 dl olijfolie
2 tenen knoflook (uitgeperst)
150 g roomboter
12 kleine aardappels in de schil (geboend)
Bereidingswijze
1. Laat de boter zacht worden en klop deze met een handmixer luchtig. Meng er de ansjovisfilets en de knoflook door en breng de boter op smaak met peper en een beetje zout.
2. Kook de aardappels in wat water met een beetje zout beetgaar in ongeveer 10 minuutjes en laat ze droogstomen. Snijd ze in schijven. Bak de aardappels even goudbruin in wat olie en breng ze op smaak met een beetje peper en zout. Smelt er een beetje van de ansjovisboter door en rasp er de schil van de citroen over (alleen het geel anders wordt het bitter).
3. Verwarm de grillpan en gril de runderschnitzels mooi bruin. Zet het vuur laag en gaar het vlees even 2 minuutjes door. Breng op smaak met peper en grof zout.
4. Serveer de runderschnitzels met de citroenaardappels en de resterende ansjovisboter.