Vegetarische gegrilde teriyaki bloemkool met Aziatische gremolata
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Bijgerecht
Varken
Oosters
Kerst

Ingrediënten

  • 2 bloemkolen (wit en paars)
  • 80 ml teriyakisaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 40 g korianderblaadjes, fijngesneden
  • 4 eetlepels sesamzaadjes
  • olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

  1. Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 180 °C. Smeer het rooster in met olie.
  2. Snijd de bloemkolen in schijven van 2 cm. Leg de schijven in een ovenschaal en giet de teriyakisaus over de bloemkoolplakken. Laat dit op kamertemperatuur komen.
  3. Meng voor de gremolata in een kom 3 eetlepels olijfolie met de bruine suiker, zout, citroenrasp, citroensap en koriander. Koel bewaren.
  4. Rooster de sesamzaadjes zo'n 3 minuten tot ze lichtbruin en geurig zijn. Even apart zetten om af te koelen.
  5. Plaats de bloemkoolschijven op de grill en bestrijk deze met de overgebleven teriyakisaus. Aan elke kant 6 tot 8 minuten grillen. Serveer ze met de gremolata en bestrooi ze met sesamzaadjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 325 KCAL (1365 KJ). EIWIT: 11 G. VET: 18 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 26 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!