Gegrilde varkensoester met romige prei
20-40 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Pasen

Ingrediënten

4 varkensoesters a 100 g p.st.
Zout en versgemalen peper
1 el olijfolie
600 g prei, alleen het lichtgroen
1 el boter
5 el crème fraîche
Handje kervel

Bereidingswijze

Bestrooi de varkensoesters rondom met zout en peper en bestrijk ze met olijfolie. Snijd de prei in de lengte door, was de stelen grondig en snijd ze in stukken. Verwarm een eetlepel boter, leg de prei met aanhangend water en crème fraîche in de pan en breng langzaam al roerend aan de kook. Sluit de pan en laat de prei in circa 20 minuten gaar stoven. Verwarm ondertussen de grillpan. Grill de varkensoesters in circa 3 minuten per kant mooi bruin en gaar. Serveer ze met de romige prei en bestrooi de prei rijkelijk met de kervel.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!