Ingrediënten
400 g varkensfricandeau (gesneden in blokjes)
1 paprika
1 rode ui
4 cherrytomaatjes
4 teentjes knoflook
3 eetlepels munt
2 eetlepels tijm
¼ bosje peterselie
1 eetlepel gehakte dille
1 potje dikke yoghurt (200 g)
Houten spiesjes
Bereidingswijze
Stap 1.
Leg houten spiesjes in water om ze te laten weken. We maken eerst de ciftik; dat is een Turkse saus die ze in Griekenland kennen als tzaziki.
Stap 2.
Hak de peterselie, dille en een eetlepel munt en vermeng deze kruiden met de yoghurt. Breng de saus op smaak met peper en zout. Pers er twee teentjes knoflook boven, roer dit er door en laat het even trekken.
Stap 3.
Snijd de paprika en ui in grove stukken en vermeng de groentes met de resterende uitgeknepen knoflook, munt en tijm. Bestrooi het vlees met peper en zout.
Stap 4.
Rijg de gemarineerde groenten, tomaatjes en het varkensvlees om en om aan de spiesjes en rooster deze lekker op de barbecue. Ze zijn in ongeveer 6 minuten klaar.
Stap 5.
Serveer het met de ciftik en eventueel wat gegrild brood.