Ingrediënten
400 g half-om-half gehakt
50 g broodkruim
100 ml melk
2 eieren
Halve eetlepel tomatenpuree
1 theelepel Italiaanse kruiden
3 eetlepels groene pesto
1 bol buffelmozzarella, in kwarten
50 g paneermeel
25 g bakboter
200 ml rundvleesbouillon
Bereidingswijze
Stap 1.
Week het broodkruim in de melk. Knijp het brood uit en kneed dit samen met de eieren door het gehakt. Breng het vlees op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden. Meng er vervolgens de tomatenpuree en pesto doorheen.
Stap 2.
Vorm van het gehakt 4 ballen en duw in elke bal een kwart van de mozzarella. Rol ze daarna voorzichtig door het paneermeel. Zorg dat de ballen helemaal bedekt zijn.
Stap 3.
Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de bouillon toe en doe het deksel op de pan. Laat het geheel 30 à 40 minuten garen en draai de ballen regelmatig