Ingrediënten
600 g gekruid half-om-half gehakt
50 g ontbijtspekplakjes, in stukjes
100 g witbrood zonder korsten
3 el melk
1 ei
2 el boter
1 middelgrote ui, gesnipperd
200 g gemengde paddestoelen, in kleine stukjes
1 takje tijm, alleen de blaadjes
1 el bloem
3 dl warme rundvleesbouillon van tablet
versgemalen peper
Bereidingswijze
Stap 1
Laat het brood in de melk weken en wrijf het fijn tussen de vingers. Vermeng het gehakt met het brood en het ei. Vorm 8 balletjes van het gehakt en laat deze 20 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 2
Verwarm de boter in een braadpan en bak de balletjes in 5 minuten om en om bruin. Haal ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet lichtbruin. Voeg het gesneden spek, de paddenstoelen en de tijmblaadjes toe en roerbak ze een minuut mee. Strooi de bloem in de pan en roer goed van de bodem los. Giet de bouillon er langzaam bij en breng de saus al roerende aan de kook. Leg de balletjes terug in de saus, breng op smaak met versgemalen peper en laat alles nog 5 minuten stoven.