Gehaktballen met bakgember
langer dan 60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Overig
Onbekend
Ingrediënten
600 g rundergehakt
3 el olie
1 grote ui, gesnipperd
3 el bakgember
1 tl korianderpoeder
1 el ketjap
zout en peper
1 losgeklopt ei
3 à 4 el beschuitpaneermeel
2 el gembersiroop
Bereidingswijze
Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en fruit de ui met knoflook, gember en korianderpoeder op zacht vuur lichtbruin. Doe het gehakt in een kom en kneed het goed door met de gebakken ui, gember, ketjap, zout en peper, ei en paneermeel. Rol van het gehakt 8 balletjes en laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast.
Verwarm de rest van de olie en bak de gehaktballen rondom bruin. Giet de gembersiroop en een paar eetlepels water erbij en laat in circa 10 minuten de ballen stroperig bruin en gaar worden. Lekker met witte kool of paksoi.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!